Meer dan een bakkie troost

Koffie. Al de tweede keer dat ik over dit bakje zwart goud schrijf en dat zegt waarschijnlijk meer over mijzelf dan over de koffieontwikkelingen die momenteel gaande zijn.
Een bakkie troost is niet meer zoals het ooit geweest is. Koffie is meer dan dat. Koffie is een gevoel, een beleving, een emotie. De koffieontwikkelingen kwamen zichtbaar op gang door het Senseo apparaat. Plots verplaatste het koffiemoment van ‘pot’ naar ‘kop’. Iedereen kan op willekeurig moment zijn favoriete smaak koffie zetten met één druk op de knop, wat de individualisering een boost geeft. De filterkoffie in de schappen is overmeesterd door de capsules, pads en cups.

Hoewel het thuis koffie drinken verandert is dit niet het hoofdonderwerp van deze blog. Nee, het uit koffie drinken verkeert ook in een ontwikkelingsfase. De emotie waar ik het eerder over had is belangrijk geworden. De koffiedrinker neemt geen genoegen meer met een bakkie slootwater uit de automaat. Nee, de koffieleuters willen verse koffie waarbij de ervaring het zwaarst telt.

Mooi voorbeeld is de Starbucks Concept Store in  Amsterdam die gisteren zijn deuren opende.

Meet Starbucks – The Bank. Gevestigd in de oude Amsterdamsche Bank op het Rembrandtplein  prijkt  met zijn 430 vierkante meter de allereerste allergrootste concept store in Europa. Met een stunning designinrichting en zogenaamd Slow Coffee Theatre belooft Starbucks je een geheel nieuwe koffie-beleving. 17 meter lang is de koffiebar slash podium waar culturele hoogstandjes opgevoerd worden. Slechts het groene zeemeerminnetje verraadt dat je je in een Starbucks bevindt.

 

 

 

 

 

 

 

En de koffie? Die wordt -natuurlijk- ter plekke gemalen en gebrouwen. Evenals de koekjes en andere versnaperingen. De exotische koffiesoorten, brouwmethodes en voedselconcepten zijn een test case voor Concept Stores in de toekomst.

Zie, proef en beleef het zelf. Ik ben fan!

Bron: http://www.versheid.com/2012/03/starbucks-concept-store-amsterdam-grootste-vestiging-van-europa/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s