Tefaf 2012

Ter ere van het 25 jarig jubileum van de TEFAF te Maastricht heeft Koningin Beatrix een bezoek gebracht aan de beurs. Dit jaar was ik voor het eerst ook van de partij op de meest belangrijke kunstbeurs ter wereld. Weliswaar niet tegelijk met de Koningin maar dat maakt de beleving er niet minder op.

Voor het zilveren jubileum hebben de internationale galeries de meest bijzondere kunststukken meegenomen gedateerd van voor de jaartelling tot nu, om deze van vrijdag 16 tot en met zondag 25 maart aan het publiek tentoon te stellen. Een erg bijzondere ervaring is het om op slechts enkele centimeters afstand te kunnen genieten van de grootste namen uit de kunstgeschiedenis. Picasso, Van Gogh, Renoir, Géricault, Kandinsky Alexander Calder en Henry Moore.

Een van de hoogtepunten vind ik de werken van Andy Warhol. Naast de bekende doeken van Warhol wordt er voor het eerst sinds 50 jaar een aantal (zeg maar gerust ‘een hoop’) tekeningen tentoongesteld die stammen uit de tijd dat hij voor tijdschriften werkte. In die tijd maakte hij schetsen voor zichzelf met  inkt en grafietpotlood op perkament en laten met hun simpele, elegante stroken een andere kant van Warhol zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opmerkelijk is dat er dit jaar uitzonderlijk veel privéjets aan de grond staan op Maastricht Airport. De luchthaven van Maastricht registreerde tijdens de 11-daagse kunst- en antiekbeurs Tefaf 360 extra vluchten van privéjets, tegen 150 vorig jaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s