Ff lekker AquaStationnen, BRB!

Lijkt het je ook zo lastig om jezelf te moeten wassen als je daar eigenlijk niet toe in staat bent? Ouderen hebben hier veel moeite mee, en moeten daarom vaak gewassen worden door verzorgers, niet altijd tot grote vreugd van de bejaarde persoon in kwestie. Hoe fijn zou het dus zijn als je als hoogbejaard persoon zélf de douche in kan stappen wanneer je wil en gewassen en gedroogd wordt zonder dat er een verzorger aan te pas komt?! Ik ben ervan overtuigd dat elk bejaard persoon hier een moord voor zou doen!

Ik heb het hier over de Aqua Station, ontworpen door David John, welke een handige tool is voor oudere mensen en personen met obesitas. Douchen is immers een noodzakelijke behoefte van ieder ander, dus waarom niet een douche in huis hebben die je schoonmaakt zonder dat je je in rare bochten moet wringen.

Het systeem bevat twee kamers: één om in te douchen en de andere om je lichaam te drogen. Gebruikers kunnen gemakkelijk de ruimte in- en uitstappen door middel van een handige schuifdeur. Wanneer je eenmaal binnen bent zet je het wasgevaarte aan door op de groene ‘aan’ knop te drukken, waarna je de temperatuur kunt regelen met de + en – knopjes. Ook de hoogte van de wassers kan aangepast worden. Na het wassen stap je heel simpel de andere ruimte in, waar de drogers al gereed zijn. Ook hier kun je met + en – knop de sterkte en warmte van de drogers aanpassen naar jouw wensen.

Waar nog wel een twijfelpuntje ligt is het gebruik van zeep. Wie smeert je in met zeep en wie wast je haren als je daar zelf niet meer mobiel genoeg voor bent?

Cool genoeg?
Er zit zeker potentie in dit concept! Hoewel het nog niet verkrijgbaar is in de winkel ben ik van mening dat hier veel animo voor is aangezien zorg steeds duurder gaat worden en het aantal ouderen natuurlijk blijft toenemen. Hoe fijn zou het zijn als je als 89 jarige gewoon zelf kunt bepalen op welk tijdstip van de dag je gaat douchen? En hoe fijn is het als je dan alleen maar hoeft te blijven staan in een hokje? Wellicht heeft dit concept meer overlevingskansen als er nog een aantal tools aan toegevoegd kunnen worden als een robotisch haar wassysteem zoals die van Panasonic of een inzeepsysteem zodat je ook écht schoon bent na even lekker ge-AquaStation’t te hebben

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s