Je oma’s baby

Wat is er erger dan het beeld van je opa of oma die depressief, dement of allebei is? En hoe uitermate fijn is het als hier een oplossing voor zou zijn? Het wondermiddel heb ik helaas niet, maar wel een coole gadget die zou moeten helpen bij senioren met depressie, al dan niet in combinatie met dementie.

Zie hier Masayoshi Kano’s Babyloid: een therapeutische baby robot voor ouderen. De kleine spruit kan emoties triggeren bij gebruikers door stimulatie van menselijke emoties en herkent gezichten. Onderzoek heeft bewezen dat het zorgen voor poppen kan helpen tegen het dementeren bij ouderen. Dat laten Japanners zich natuurlijk geen twee keer zeggen. Als er één land in de wereld is met een fetish voor robotica en beschikt over ’s werelds oudste samenleving (20% van de bevolking is 65 jaar of ouder), is het Japan wel. Vrij logisch dus dat dit land zichzelf heeft getransformeerd tot nummer 1 robotnatie, met als gevolg een hoop gadgets voor de opa’s en oma’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De nieuwste robot is de op een baby Beluga walvis geïnspireerde Babyloid. Het kindje weegt 2,2 kilo en is 44 cm lang. Hij (of zij?!) kan zijn armen, hoofd, mond en oogleden bewegen en maakt bebygeluiden. LED verlichting op zijn (of haar?!) gezicht zorgt ervoor dat hij emoties kan tonen.

Op dit moment is de Babyloid nog een prototype welke wordt getest in een kleine community van oude mensen in een bejaardentehuis. De resultaten lijken goed uit te werken. Zodra het gevaarte verkrijgbaar is in de winkel gaat hij de toonbank over voor een spotprijs van $600,-. Dan  kun je dit schattige kindje toch niet laten liggen?!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s